Agatowa 12Agatowa 12 - Budynki mieszkaniowe SM Śnieżka

Agatowa 12 – Budynki mieszkaniowe SM Śnieżka

Szczegóły projektu: Agatowa 12 – Budynki mieszkaniowe SM Śnieżka
  • Inwestor: SM Śnieżka
  • Lokalizacja: ul. Agatowa 12
  • Realizacja: 12.2015-11.2017
  • Wykonawca robót żelbetowych: Wadowscy Sp zoo
  • Dostawca systemów szalunkowych: ABC Szalunki PHU Prata

Harmonogram

  • Rozpoczęcie budowy  nastąpiło w dniu  9.12.2015r.
  • Luty 2016 – Rozpoczęcie prac żelbetowych
  • Oddanie do uzytkowania: Budynek nr 2 i 3 – wrzesień 2017r., Budynek nr 1 – październik 2017r.

Informacje

SM Śnieżka Złocień – Agatowa 12

OPIS INWESTYCJI 

Inwestycja przy ul. Agatowej to nowoczesny i komfortowy zespół  budynków o niskiej intensywności zabudowy. Obejmuje trzy budynki wielorodzinne oznaczone nr  1, 2 i 3 z miejscami postojowymi w garażach podziemnych i lokalami usługowymi. Agatowa 12

W budynku nr 1 zaprojektowano 60 mieszkań oraz przedszkole, w budynku nr 2 – 61 mieszkań oraz dwa lokale użytkowe, a  w budynku nr 3 – 27 mieszkań.

Łącznie w Zespole będzie 148 mieszkań o pow.:

  • od 27,38 m2-36,62 m2    – jednopokojowe
  • od 43,90 m2 -52,18 m2   – dwupokojowe
  • od 51,03 m2-70,87 m2    – trzypokojowe

Na  terenie  inwestycji  zaprojektowano łącznie  186  miejsc postojowych, w tym:

  • 28 miejsc postojowych zlokalizowanych  na  ogólnodostępnych parkingach naziemnych,
  • 158  miejsc  postojowych  w  garażach  podziemnych.

OPIS BUDYNKÓW

1. Zaprojektowany Budynek nr 1 jest obiektem pięciokondygnacyjnym zgarażem podziemnym na kondygnacji piwnic. Budynek składa się z dwóch oddzielnych sekcji: kl. A i kl. B. Dodatkowo z myślą o wygodzie mieszkańców przewidziano ciche i nowoczesne windy, które łączą wszystkie kondygnacje z podziemnym garażem. W części podziemnej budynku znajduje się garaż z 61 miejscami postojowymi.Ponadto w części podziemnej przewidziano 22 komórki lokatorskie oraz mieszczenia techniczne.

Na kondygnacji parteru, w północnej części budynku usytuowane będzie trzy oddziałowe przedszkole, a w pozostałej części parteru lokale mieszkalne. Na pozostałych kondygnacjach budynku zaprojektowane są lokale mieszkalne w układzie powtarzalnym. Na każdej kondygnacji zaprojektowano pomieszczenia wózkowni. Lokale mieszkalne na parterze od strony zachodniej i południowej posiadają tarasy i ogródki. Wszystkie lokale mieszkalne na wyższych kondygnacjach posiadają balkony.

 

2. Zaprojektowany  Budynek nr 2  jest  również obiektem  pięciokondygnacyjnym z garażem podziemnym na kondygnacji piwnic. Budynek składa się  z  dwóch  oddzielnych  sekcji: kl. A i kl. B. Jest również wyposażony w windy które łączą wszystkie kondygnacje z podziemnym garażem. W części podziemnej budynku znajduje się garaż z 61 miejscami postojowymi. Ponadto w części podziemnej przewidziano 12 komórek  lokatorskich  oraz  pomieszczenia techniczne.

Na kondygnacji  parteru w północnej  części  budynku, usytuowane będą dwa lokale usługowe L-1 i L-2, a w pozostałej części parteru lokale mieszkalne. Na pozostałych kondygnacjach budynku zaprojektowane  są  lokale  mieszkalne w układzie powtarzalnym. Na każdej kondygnacji zaprojektowano pomieszczenia  wózkowni. Lokale mieszkalne na parterze od strony zachodniej i południowej posiadają tarasy i ogródki, a wszystkie na wyższych kondygnacjach posiadają balkony.

3. Zaprojektowany  Budynek nr 3 jest obiektem czterokondygnacyjnym  z garażem podziemnym na poziomie piwnic. Poszczególne kondygnacje  budynku  połączone  są  dwubiegową klatką schodową. Dodatkowy  element  komunikacji  pionowej  w  budynku stanowi  winda. W części podziemnej budynku znajduje się garaż z 36 miejscami postojowymi. Na  każdej  kondygnacji zaprojektowano pomieszczenia  wózkowni. Lokale mieszkalne na parterze od strony zachodniej i południowej posiadają tarasy i ogródki. Wszystkie lokale mieszkalne na wyższych  kondygnacjach posiadają  balkony.

Budynki wyróżniają się wysoką jakością wykończenia części wspólnych. W projekcie zadbano o eleganckie  wykończenie klatek schodowych, posadzek korytarzy oraz elewacji. W  południowej  części  zespołu  mieszkaniowego zaprojektowano  plac  zabaw  dla  dzieci, który wyposażony będzie  w  urządzenia  zabawowe. Dla  mieszkańców  zespołu  mieszkaniowego przewidziano również dwa placyki  rekreacyjne wyposażone w ławki – otoczone zielenią.

Galeria

how can we help you?

Contact us at the Consulting WP office nearest to you or submit a business inquiry online.

We were amazed by how little effort was required on our part to have Consulting WP prepare these materials. We exchanged a few phone calls and e-mails, and they… handled the rest.

placeholder
Amanda Seyfried
Founder & CEO, Arcade Systems

Powrót do listy realizacji